10. 6. 2021 Flétnistka Kristýna Klokočníková stipendistkou Akademie MenART 2021/2022

Datum přidání: Jun 10, 2021 10:44:10 AM

Dne 4. 6. 2021 byli na základě zaslaných nahrávek zveřejněni vybraní stipendisté IV. ročníku Akademie MenART, která vznikla ve spolupráci s Nadačním fondem Magdaleny Kožené a podporuje vyhledávání a rozvoj mladých talentů.  

Lektory Akademie jsou např. klavíristé Ivo Kahánek a Karel Košárek, hornista Radek Baborák, operní pěvkyně Kateřina Kněžíková a další významné osobnosti z oboru hudebního, výtvarného, tanečního a divadelního.  

Kristýnu Klokočníkovou přijal do své třídy přední český flétnista Jan Ostrý. Studentka s ním má možnost v roce 2021/2022 pracovat na semináři v Kroměříži a sérii konzultací na AMU v Praze za účasti svých pedagogů hlavního oboru Mgr. Silvie Mechové a Mgr. Jaromíra Höniga. Absolventi stipendijního programu Akademie MenART vystoupí v roce 2022 na festivalech Pražské jaro a Smetanova Litomyšl. 

Ředitelství Konzervatoře Pardubice blahopřeje Kristýně i jejím pedagogům k dosaženému úspěchu, k možnosti jejích dalších uměleckých příležitostí a moc děkuje za skvělou reprezentaci naší školy.     

Mgr. Dalibor Hlava 

ředitel Konzervatoře Pardubice